با حضور جمعی از مقامات رونمایی و منتشر شد: گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400)/ طراحی جدید لوگوی اینماد مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در روز یکشنبه بیستم شهریورماه 1401، گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400) را به همراه طراحی
گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400)/ طراحی جدید لوگوی اینماد
با حضور جمعی از مقامات رونمایی و منتشر شد:
گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400)/ طراحی جدید لوگوی اینماد
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در روز یکشنبه بیستم شهریورماه 1401، گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400) را به همراه طراحی جدید لوگوی اینماد طی نشست خبری با حضور معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و جمعی دیگر از مقامات، رونمایی و منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، این مرکز سالانه به منظور اندازه گیری وضعیت تجارت الکترونیکی در کشور و تهیه اطلاعات با کیفیت برای سیاستگذاری و برنامه ریزی، اقدام به انتشار گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران می نماید که در همین راستا، طی نشست خبری این مرکز در تاریخ 20 شهریورماه 1401 که با حضور معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و جمعی دیگر از مقامات و اصحاب رسانه برگزار گردید، از گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400) به همراه طراحی جدید لوگوی اینماد رونمایی گردید.
در این نشست، آقای امین کلاهدوزان سرپرست مرکز تتا، معاونین و همکاران ایشان توضیحاتی در خصوص نحوه تهیه گزارش، بخش های مختلف آن و تحلیل محتوای آن ارائه نمودند که خلاصه ای از آن به شرح ذیل می باشد. لازم به ذکر است، همزمان با برگزاری نشست خبری، متن کامل گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400) و اینفوگرافی مربوطه نیز منتشر گردید که از طریق وب سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به آدرس https://ecommerce.gov.ir (منوی گزارش تجارت الکترونیکی) و همچنین لینک های انتهای همین خبر نیز در دسترس عموم علاقمندان می باشد.
گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400)
گزارش تجارت الکترونیکی کشور در سال 1400 به پایش شاخصهای تجارت الکترونیکی در سه دسته «زیرساخت تجارت الکترونیکی»، «عملکرد تجارت الکترونیکی»، «جمعیتشناسی و روشهای تجارت الکترونیکی» میپردازد. دادههای مورد نیاز برای اندازهگیری شاخصهای زیرساخت و عملکرد، از منابعی مانند گزارشهای بانک جهانی، مرکز آمار ایران، بانک مرکزی ج.ا.ا. و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، و دادههای جمعیتشناسی و روشهای تجارت الکترونیکی اعم از فعالان و مشتریان، با نمونهگیری از واحدهای تجارت الکترونیکی دارای نماد تجارت الکترونیکی (اینماد) و تکمیل پرسشنامه گردآوری شده که اهم نتایج آن به شرح ذیل می باشد:
زیرساخت تجارت الکترونیکی
در این بخش، ضریب نفوذ اینترنت به 112 درصد رسیده که حاکی از رشد 20 درصدی نسبت به سال قبل می باشد و ضریب نفوذ تلفن همراه نیز به 167 درصد رسیده که نسبت به سال قبل، 6 درصد رشد داشته است. همچنین، بیش از 1 میلیون و 317 هزار گواهی امضای الکترونیکی صادر شده که نسبت به سال قبل، 124 درصد رشد داشته است.
عملکرد تجارت الکترونیکی
در این بخش، ارزش اسمی معاملات تجارت الکترونیکی 1237 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل، 13 درصد رشد داشته است. همچنین مبلغ هر خرید الکترونیکی بهطور میانگین 343 هزار تومان برآورد شده و تعداد کل معاملات تجارت الکترونیکی 3 میلیارد و 60 میلیون فقره بوده که نسبت به سال قبل، 14 درصد رشد داشته است و تعداد معاملات الکترونیکی دولتی نیز 345 هزار فقره بوده که نسبت به سال قبل، 2 درصد رشد داشته است.
جمعیت شناسی و روششناسی تجارت الکترونیکی
در این بخش، تعداد کل اینمادهای فعال در پایان 1400 نسبت به سال قبل با رسیدن به بیش از 120 هزار اینماد، 35 درصد رشد داشته و صدور اینماد بدون ستاره نیز برای کسبوکارهای خرد از آذر 1400 آغاز و تا پایان همین سال به بیش از 3800 عدد رسید.
همچنین 80 درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی دارای اینماد، علاوه بر وبسایت از شبکههای اجتماعی برای عرضه کالا/خدمت استفاده میکنند و حدود 94 درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی، از سرمایهگذاری شخصی برای توسعه کسب و کار خود استفاده میکنند. حدود 60 درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی نیز از پست جمهوری اسلامی ایران برای ارسال و تحویل کالا استفاده می نمایند.
خاطرنشان می گردد 60 درصد از صاحبان واحدهای تجارت الکترونیکی دارای اینماد، در گروه سنی جوانان قرار دارند و 78 درصد از اینمادهای صادر شده در سال 1400 نیز، مربوط به واحدهای تجارت الکترونیکی با شخصیت حقیقی بوده است.
بطور کلی، در این گزارش سعی بر آن بوده تا خلاصه ای از اهم اطلاعات جمع آوری شده در حوزه تجارت الکترونیکی کشور ارائه گردد. با در نظر گرفتن امار ارائه شده، میتوان نتیجه گرفت که هر چند تجارت الکترونیکی در ایران به طور کلی در مسیر رشد قرار دارد اما همچنان با موانعی از قبیل شرایط اقتصادی پر نوسان، ایجاد محدودیتهای متعدد، سیاستگذاریهای نادرست و عدم آموزش و اطلاع رسانی کافی به عموم در خصوص تجارت الکترونیکی روبروست که می بایست جهت رفع آنها به بهبود عملکرد در حوزه سیاستگذاری، فرهنگسازی و آموزش پرداخته شود.
طراحی جدید لوگوی اینماد
طراحی جدید لوگوی اینماد براساس بازخوردهای دریافتی طی 12 سال گذشته به ویژه نظرات بخش خصوصی و با توجه به رویکرد تفکیک اینماد (نماد الکترونیکی) به عنوان یک مجوز برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی از رتبه اعتماد (مفهوم طیفی) در تعامل با کارگروه ویژه اقتصاد دیجتیال و هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار انجام و در آن نکات زیر لحاظ شده است:
- تغییر شکل از سهبعدی به مسطح (Flat Icon)
- تغییر رنگ از طیفی به ساده (Solid)
- کاهش متن نوشتهها از پنج خط به دو خط
- حذف عبارت «نماد اعتماد الکترونیکی» و اکتفا به عبارت اینماد در دامنه (لزوم دامنه از جهت مرجع صدور و تطبیق شناسنامه)
- افزایش خوانایی دامنه از طریق حذف مستطیل دور، www، درشت شدن، نوع فونت و ...
- تغییر شکل ستارههای اینماد از نقطه به شکل استاندارد ستاره
- مشخصتر شدن ستارههای اینماد از جهت اندازه و رنگ
- حفظ توصیه به کلیک برای توجه دادن به احراز اصالت لوگو از طریق کلیک و مشاهده شناسنامه اینماد
- جلوگیری از بروز اشتباه به معنی اعتماد کامل در خرید اینترنتی بدون در نظر گرفتن سوابق و شرایط کسبوکار
|
|
|
|
|
خاطرنشان می گردد اینماد یک علامت دولتی است و استفاده از نسخه غیراصلی آن یا هرگونه تغییر و دستکاری در شکل، رنگ و ستارههای آن طبق قانون مشمول مجازات خواهد بود.
دانلود متن کامل گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400)
دانلود اینفوگرافی گزارش سالانه تجارت الکترونیکی ایران (سال 1400)