پنجمین نشست یکشنبههای تجارت الکترونیکی؛ گفتگو با مدیرعامل شرکت پیشگامان اعتماد دیجیتال ایرانیان (ایران ساین)/ توسعه بهکارگیری اسناد الکترونیکی و امضای الکترونیکی در پنجمین نشست یکشنبههای تجارت الکترونیکی، فرشاد زاهد سرپرست دفترریاست و ر
گفتگو با مدیرعامل شرکت پیشگامان اعتماد دیجیتال ایرانیان (ایران ساین)/ توسعه بهکارگیری اسناد الکترونیکی و امضای الکترونیکی
پنجمین نشست یکشنبههای تجارت الکترونیکی؛
گفتگو با مدیرعامل شرکت پیشگامان اعتماد دیجیتال ایرانیان (ایران ساین)/ توسعه بهکارگیری اسناد الکترونیکی و امضای الکترونیکی
در پنجمین نشست یکشنبههای تجارت الکترونیکی، فرشاد زاهد سرپرست دفترریاست و روابط عمومی مرکز تتا به گفتگو با سید امیر اصغری مدیرعامل شرکت پیشگامان اعتماد دیجیتال ایرانیان (ایران ساین) نشست.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، در پنجمین نشست یکشنبههای تجارت الکترونیکی که همچون نشستهای گذشته مورد استقبال فراوانی قرار گرفت، موضوعات و موارد متعددی در حوزه توسعه بهکارگیری اسناد الکترونیکی و امضای الکترونیکی در کشور مطرح شد.
اصغری مدیرعامل شرکت ایران ساین، ضمن اشاره به پروژههای متعددی که در حوزه الکترونیکی کردن اسناد و توسعه بهکارگیری امضای الکترونیکی در کشور توسط این شرکت انجام شده، به بیان برخی از چالشهای این حوزه پرداخت.
وی با اشاره به قوانین موجود در حوزه امضای الکترونیکی اظهار داشت: برخلاف دیگر موضوعات حوزه تجارت الکترونیکی، موضوع امضای الکترونیکی در کشور از نظر قانونی بکر نبوده و قوانین مناسب و محکمی در این حوزه وجود دارد لیکن از نظر اجرایی، موضوع بهکارگیری امضای الکترونیکی در کشور بکر بوده و برخی دستگاهها به دلایل مختلفی از اجرای آن سرباز میزنند.
اصغری یکی از دلایل عدم استفاده از امضای الکترونیکی دردستگاههای اجرایی را عدم دانش کافی در این حوزه دانست و اظهار داشت: در بسیاری از دستگاههای اجرایی مفهوم امضای دیجیتال کاملا ناشناخته است.
وی افزود: یکی دیگر از چالشهای موجود در حوزه امضای الکترونیکی، لزوم کسب مجوز افتا برای محصولات این حوزه میباشد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها یکی از آزمایشگاههای دارای مجوز افتا، قابلیت تست و ارزیابی محصولات حوزه امضای الکترونیکی را دارد، عنوان کرد: این امر باعث ایجاد انحصار در این حوزه شده و سبب افزایش چشمگیر هزینه و زمان آزمون محصولات شده است.
زاهد سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز تتا نیز ضمن تشریح اهداف کلی طرح یکشنبههای تجارت الکترونیکی و با اشاره به ماموریت مرکز تتا در خصوص توسعه تجارت الکترونیکی در کشور اظهار داشت: این مرکز همواره آمادگی شنیدن پیشنهادات و انتقادات کسب و کارهای حوزه های مختلف را داشته و تمام توان خود را جهت حمایت از توسعه کسبوکارهای الکترونیکی به کار خواهد گرفت.
وی افزود: در راستای توسعه الکترونیکی شدن اسناد بهویژه اسناد تجاری و توسعه بهکارگیری امضای دیجیتال، مرکز تتا بهعنوان متولی توسعه بهکارگیری امضای الکترونیکی در کشور این آمادگی را دارد تا ضمن برگزاری جلسات با سایر دستگاههای اجرایی و تشریح مزایای استفاده از امضای الکترونیکی، زمینه ترویج بهکارگیری امضای الکترونیکی در کشور را فراهم ساخته و در این مسیر آماده هر نوع همکاری و حمایت از کسب و کارهای این حوزه خواهد بود.
در پایان گفتگو، اصغری ضمن ابراز خرسندی از ابتکار برگزاری یکشنبههای تجارت الکترونیکی در مرکز تتا، اظهار امیدواری نمود برگزاری چنین نشستهایی سبب نزدیکی هر چه بیشتر بخش خصوصی و دولتی شده و با ایجاد همافزایی، امکان رفع سریعتر موانع موجود بر سر راه کسبوکارها را فراهم نماید.