چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی با حضور مدیرعامل کارگزاری هوشمند رابین و مدیرعامل شرکت ایده‌های هوشمند رابین

برگزار شد: چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی با حضور مدیرعامل کارگزاری هوشمند رابین و مدیرعامل شرکت ایده‌های هوشمند رابین چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی با حضور فرشاد زاهد سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز تتا با حسن رضای

20 شهریور 1402 1,913 --

چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی با حضور مدیرعامل کارگزاری هوشمند رابین و مدیرعامل شرکت ایده‌های هوشمند رابین

برگزار شد:

چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی با حضور مدیرعامل کارگزاری

هوشمند رابین و مدیرعامل شرکت ایده‌های هوشمند رابین

چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی با حضور فرشاد زاهد سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز تتا با حسن رضایی‌پور مدیرعامل کارگزاری هوشمند رابین و مهدی سهرابی مدیرعامل شرکت ایده‌های هوشمند رابین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، چهارمین نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی نیز مانند نشست‌های پیشین مورد استقبال صاحبان کسب‌وکارها قرار گرفت و طی آن موارد مهمی در خصوص هم‌افزایی برای رفع مشکلات و توسعه کسب‌وکارهای حوزه بورس مطرح شد.

رضایی‌پور مدیرعامل کارگزاری هوشمند رابین با تاکید بر این‌که بازار سرمایه شفاف‌ترین بازار اقتصادی ایران است و نظارت گسترده بر تمامی مراحل آن وجود دارد و الزامات قانون مبارزه با پولشویی در آن رعایت شده، گفت: وجود قوانین سخت‌گیرانه و متناقض کار را برای فعالیت کسب‌وکارهای این حوزه دشوار نموده و آنها را با مشکلات عدیده‌ای مواجه ساخته که سبب فاصله گرفتن کسب‌وکارها از هم و همچنین از نهاد متولی آنها شده است.

وی اظهار داشت: این مشکل تنها در جامعه کسب‌وکارهای حوزه فعالیت بورس مطرح نیست و در بقیه حوزه‌ها نیز مشکلاتی از این دست برای کسب‌وکارها وجود دارد و فضای حاکم بیشتر ماهیت کنترلی دارد تا ماهیت حمایت از نوآوری. به‌عنوان مثال، با اینکه ورود کسب‌وکارهای پرداخت‌یار به حوزه بورس برای تسهیل فرآیند بسیار مفید است ولی کسب‌وکارهای پرداخت‌یار در حوزه‌های دیگر که از شفافیت کافی برخودار نیستند به‌راحتی فعالیت می‌کنند اما در حوزه بورس به آنها اجازه فعالیت داده نشده است.

در ادامه، سهرابی مدیرعامل شرکت ایده‌های هوشمند رابین از طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها ابراز ناراحتی نمود و عنوان کرد: دریافت برخی مجوزها برای آنها ماه‌ها طول کشیده و به‌علاوه ضعف گسترده نرم‌افزاری و قدیمی بودن سامانه‌های مربوطه نیز بر این مشکلات افزوده است. وی بخشی از پیشرفت‌هایی که در حوزه رمز ارز حاصل شده را ناشی از تفکر نوین، فناوری‌ها و نوآوری‌های این حوزه دانست.

زاهد سرپرست دفتر ریاست و روابط عمومی مرکز تتا نیز با اشاره به اهداف کلی نشست یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی توضیح داد: معرفی کسب‌وکارها به کل کشور و رفع موانع سر راه آنها با استفاده از ظرفیت‌های مرکز تتا همواره در دستور کار این مرکز قرار داشته است.

وی در خصوص رفع خلاءهای قانونی حوزه نوآوری، به معرفی سندباکس تجارت الکترونیکی پرداخت و عنوان کرد: مجوز این سندباکس در کمیته‌ای متشکل از شورای عالی فضای مجازی، سایر نهادهای دولتی و سایر تشکل‌های صنفی صادر شده است و نکته مهمی که درخصوص سندباکس وجود دارد این است که مصوبات آن لازم‌الاجرا بوده و از چندگانگی قوانین اعلام شده توسط نهادهای حاکمیتی مختلف جلوگیری می‌کند. لذا در راستای هم‌افزایی لازم است کسب‌وکارهای محترم فعال در حوزه بورس نیز مشکلاتی که با آنها مواجه هستند و پیشنهادهایی که برای توسعه و ورود نوآوری به بازار سرمایه دارند را به‌صورت مدون ارائه دهند تا بتوان درخصوص آن برنامه‌ریزی نمود.

در ادامه، صاحبان این کسب‌وکارها با ابراز خرسندی از فضای گفتمان شکل گرفته در قالب یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی بیان کردند: در راستای هم‌افزایی، بازار سرمایه می‌تواند راه حل‌هایی برای کاهش تورم در کشور ارائه دهد و این گفتمان‌ها و تشکیلاتی که حول آن شکل گرفته را بستری دانستند که کسب‌وکارها راه حل مشکلات خود را در آنجا پیدا کنند و در نتیجه هم‌افزایی ایجاد شده، آنها نیز راه‌حل‌هایی برای رفع مشکلات حاکمیتی ارائه کنند.

همچنین با پیشنهاد طرفین تصمیم گرفته شد در جلسات آتی یکشنبه‌های تجارت الکترونیکی از کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار دعوت به‌عمل آید تا درخصوص همکاری و هم‌افزایی‌های ممکن در سطح جامع‌تری به بحث و گفتگو پرداخته شود.

خاطرنشان می‌سازد پیگیری موارد مطرح شده در این جلسات آغاز شده است و گزارش اقدامات انجام شده متعاقبا اعلام خواهد شد.