وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: برای مدیریت بازار کالاهای پایه این وزارتخانه فضای بورس را انتخاب کرده است. بورس کالا ابزارهای قاعده گذاری در اختیار ما قرار می دهد اقتصاد نه دستوری باشد و نه رها شود فاطمی امین افتتاح معاملات آتی مس و معاملات
فضای بورس را برای مدیریت بازار کالاهای پایه انتخاب کرده ایم
وزیر صمت در آیین افتتاح معاملات آتی مس و معاملات گواهی سپرده و میلگرد در بورس کالا:
وزارت صنعت، معدن و تجارت در ساختار جدید متولد شد/ فضای بورس را برای مدیریت بازار کالاهای پایه انتخاب کرده ایم/ رییس جمهور کاهش مالیات تولید را قول داده است
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: برای مدیریت بازار کالاهای پایه این وزارتخانه فضای بورس را انتخاب کرده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به نقل از شاتا، سید رضا فاطمی امین در آیین افتتاح معاملات آتی مس و معاملات گواهی سپرده و میلگرد در بورس کالا، با بیان این مطلب، افزود: سه بازار را مورد تمرکز قرار داده ایم که یکی از آنها بازار کالاهای پایه شامل مواد اولیه پتروشیمی، فولاد، مس و سیمان و ... می باشد.
بورس کالا ابزارهای قاعده گذاری در اختیار ما قرار می دهد
وی در این خصوص تصریح کرد: عرضه خارج از بورس کالا قابل قاعده گذاری نیست اما بورس کالا ابزارهای قاعده گذاری و قابل اجرا در اختیار ما قرار می دهد که می تواند در تنظیم بازار به ما کمک کند.
اقتصاد نه دستوری باشد و نه رها شود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه اقتصاد نباید دستوری باشد، گفت: اما نباید رها نیز شود و حد وسط و نقطه کلیدی این است که ضوابط برای مدیریت و تنظیم بازار داشته باشیم که یکی از ابزارهای آن همین بورس است.
فاطمی امین افتتاح معاملات آتی مس و معاملات گواهی سپرده و میلگرد در بورس کالا را 2 تا از ابزارها در این حوزه دانست و ادامه داد: این ابزارها باعث شفافیت، اعمال حکمرانی و تنظیم گری می شود و به صنعت در خصوص تأمین مواد اولیه کمک می نمایند.
شفافیت معاملات و بسترسازی برای تولید با ابزارهای بورسی
وی همچنین اضافه کرد: علاوه بر شفافیت معاملات و بسترسازی برای سیاست گذاری در معاملات، ظرفیت خوبی برای تولید نیز این ابزارها به وجود می آورند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به حذف ۲۰ گروه از 30 گروه کالایی سهیه بندی، گفت: تورم تولیدکننده کاهش یافت که نوید بخش کاهش تورم مصرف کننده است و در بازار موثر خواهد بود.
شرط واگذاری 40 درصد از سهام معدن جانجا به مردم برای برنده مزایده
فاطمی امین با اشاره به دو خبر خوب در حوزه معدن نیز افزود: معدن مس جانجا به مزایده گذاشته شده است و یکی از شروط برنده مزایده این است که ۴۰ درصد از سهام این معدن را به مردم واگذار کند که این بهترین نوع سرمایه گذاری است.
وی در این خصوص اضافه کرد: در
این نوع سرمایه گذاری توزیع ثروت رخ خواهد داد و فرصت های سرمایه گذاری برای مردم
فراهم میشود و پول های سرگردان به این سمت میرود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این کار از
آذرماه شروع شده است و در دی ماه سه بسته معدنی و بهمن ماه ۶ بسته معدنی را برای
سرمایه گذاری به مزایده می گذاریم؛ همچنین معادن کوچک باید در قالب چند معدن در
کنار هم در یک بسته عرضه شوند.
وزارت صمت مجاز به واگذاری معادن از طریق سازوکار بورس است
فاطمی امین همچنین اعلام کرد: بر اساس تبصره ۷ بودجه وزارت صمت مجاز به واگذاری معادن از طریق سازوکار بورس است.
وی همچنین در خصوص تغییر ساختار و توجه به حوزه تجارت خارجی در ساختار جدید، گفت: سازمان توسعه تجارت را با استقلال و اختیارات ویژه تعریف کردیم، صندوق ضمانت صادرات ایران، دفتر مقررات صادرات و واردات و شرکت بین المللی نمایشگاه ایران را به این سازمان واگذار کردیم.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در ساختار جدید متولد شد
وزیر صمت در ادامه بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در ساختار جدید متولد شد، ۱۰ سال پیش فقط تجمیعی داشتیم و ادغام واقعی صورت نگرفته بود.
فاطمی امین همچنین بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در واقع وزارتی یکپارچه نبود، چند بخشی بود که الان یکپارچگی اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ پروژه در سه ماه گذشته برای بهبود وضعیت در دستور کار قرار گرفته است، گفت: یکی از آنها اصلاح بازار کالاهای بود که این دو ابزاری که امروز رونمایی شد در این حوزه بوده است.
رییس جمهور کاهش مالیات تولید را قول داده است
وزیر صمت همچنین بیان کرد: رئیس جمهور قول داده است که مالیات تولید را از ۲۵ درصد به ۱۰ درصد برساند و قدم اول با کاهش ۵ درصدی سال آینده برداشته می شود.
فاطمی امین در پایان با بیان اینکه چشمانداز مثبتی را برای آینده تصور می کنم، تصریح کرد: هم افزایی خوبی با دستگاه های مختلف مانند مجلس، بورس، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت نفت داریم که امیدواریم با این رویکردها وضعیت اقتصاد ایران تحول یابد.