آغاز به کار نمایشگاه منظومه سامانه های تجارت ایران

آغاز به کار نمایشگاه منظومه سامانه های تجارت ایران با رونمایی از چهار سامانه‌ جامع تجارت، سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا، سامانه شناسه کالا و نیز سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، درمراسم

09 مهر 1397 5,894 --

آغاز به کار نمایشگاه منظومه سامانه های تجارت ایران

آغاز به کار نمایشگاه منظومه سامانه های تجارت ایران با رونمایی از چهار سامانه‌ جامع تجارت، سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا، سامانه شناسه کالا و نیز سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی


به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، درمراسمی که روز شنبه هفتم مهرماه با حضور وزرای صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و تنی چند از مقامات بلندپایه با هدف اجرای دولت الکترونیک، شفاف سازی و کاهش تخلفات و مفاسد اقتصادی و نیز تسهیل و تسریع فرآیند تجارت برگزار گردید، نمایشگاه منظومه سامانه های تجارت ایران با رونمایی از چهار سامانه‌ جامع تجارت، سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا، سامانه شناسه کالا و نیز سامانه اعتبارسنجی و رتبه‌بندی، آغاز  به کار کرد.

  وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم بیان داشت: با عملیاتی شدن کامل سامانه ضوابط کالایی تا پایان ماه جاری، بازرگانان می توانند به طور کاملاً شفاف به فعالیت بپردازند. در جهان امروز دستیابی به سرعت، سهولت و شفافیت در کارها بدون توجه به دستاوردهای جدید علمی و ماشینی کردن اطلاعات میسر نیست و برای جلوگیری از شعار زدگی باید به سامانه های تجارت روی آوریم.‌ وی همچنین با شاره به حجم بالای کار در وزارت صنعت  نظیر صدور روزانه چند صد کارت بازرگانی، بیش از ۲ هزار ثبت سفارش کالا و نیز صدور بیش از هزار اعلامیه تامین ارز و  3500 پروانه صنفی، صدهزار بارنامه و هزاران بیمه‌نامه و قبض انبار، گفت: در این شرایط اگر به امکانات لازم دسترسی نداشته باشیم بازار شعار داغ می شود و آن گاه نمی‌توانیم پیشگیری و درمان داشته باشیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین یادآور شد: بررسی شاخص‌های جهانی حاکیست که در شاخص سهولت کسب و کار رتبه ۱۲۴ از بین ۱۹۰ کشور جهان، در شاخص مبارزه با فساد رتبه ۱۳۰ در بین ۱۸۰ کشور و در شاخص تجارت فرامرزی از رتبه ۱۶۶ برخورداریم. ‌پایه‌گذاری سامانه جامع تجارت در حقیقت از گذشته دور و زمان صدور فرمان رهبری در خصوص ثروت‌های بادآورده در حدود سال‌های ۷۵ و ۷۶ آغاز شد و در زمینه شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی گام هایی برداشته شد.

ایشان با اظهار اینکه هر چند ۲۲ سال پیش قانون آن به تصویب رسید، اما جایگاهی که امروز در آن هستیم، راضی کننده نیست، ابراز امیدواری کرد با تغییر دولت‌ها تخطی از این فعالیت ها را در ادامه مسیر نداشته باشیم زیرا در حقیقت مسیر شفافیت برای دسترسی به اقتصاد سالم است. امروزه باید یک بازنگری و بازآرایی درخصوص همه قوانین دولت الکترونیک داشته باشیم تا از موازی‌کاری‌ها جلوگیری شود. سامانه جامع تجارت به صورت سیستمی به ۴۰ دستگاه مرتبط است که گامی بزرگ در جهت فعالیت شفافیت اقتصادی است و در ادامه مسیر با الکترونیکی کردن باقیمانده اسناد و انجام آسیب شناسی تلاش می‌کنیم تا مجوز های زائد را به صفر برسانیم.

وی ضمن اشاره به اینکه انجام این مهم در حوزه بین المللی هم می‌تواند ما را با الگوهای جهانی هماهنگ سازد تا با زبان مشترکی با جهان صحبت کنیم، افزود: برای جلوگیری از اقدام های متقلبانه، امروز می توان با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی حتی با اطلاعات ناقص به فعالیت پرداخت.

وزیر صنعت در ادامه خواستار آن شد که همه دستگاه های دست اندرکار با انجام نظارت بیرونی مناسب، مسئولیت فعالیت خود را بر عهده بگیرند و بدنه ای قوی برای نظارت بر فعالیت‌ها و انجام هماهنگی بین نهادها ایجاد شود تا سرعت کار افزایش یابد.

آقای محمد جواد آذری جهرمی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در این مراسم اعلام کرد: واردات قاچاق به داخل کشور کاهش یافته اما در مقابل، قاچاق در بخش صادرات افزایش داشته است. پس از تصویب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از شیوه‌های اساسی مورد نظر برای جلوگیری از قاچاق، نظام پیشگیری بود. بر اساس این نظام که برای جلوگیری از فساد و رانت ها در نظر گرفته شده، شفافیت در مکانیزم واردات و صادرات ایجاد می شود. ‌وی خاطرنشان کرد: امروزه در توسعه سامانه های مختلف در کشور توفیقاتی داشته ایم که از جمله آن‌ها سامانه تخصیص سوخت به میزان پیمایش بوده که تاکنون ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر از قاچاق سوخت جلوگیری شده است.

وی همچنین تأکید کرد: آنچه در این میان مورد غفلت قرار گرفته، ناشی از معضل فرهنگی و ساختاری متصل نشدن این سامانه ها به یکدیگر است و اصطکاک در بین دستگاه‌های دولتی در این زمینه وجود دارد و باید با اتصال سامانه ها، با روال‌های فسادزا در کشور برخورد شود.

ایشان خواستار آن شد تا نگهداشت اطلاعات و ارائه نکردن آنها به مثابه جرم تلقی شود زیرا خود مسبب بروز جرایم بعدی است. وی در ادامه با اشاره به رونمایی از سامانه‌های تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: نظام اعتبارسنجی که در این مراسم به بهره‌برداری رسیده می‌تواند بسیاری از تصمیم ها را کنترل کند و با این ابزارها و دولت الکترونیک می‌توان از تخلفات جلوگیری کرد. آقای آذری جهرمی همچنین بیان داشت:  همانطور که برای واردات، بسیاری فرآیندها تسهیل و قابل نظارت و الکترونیکی شده است، برای فرآیندهای تولید داخل هم رفع موانع شود.

آقای مویدی خرم آبادی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی دیگر از مقامات شرکت کننده در این مراسم بود. ایشان در سخنرانی خود با بیان اینکه زمان استفاده از کاغذ و کار سنتی و انجام امور به صورت سنتی گذشته است و باید به فناوری تکیه کنیم، اعلام کرد که با استفاده از سامانه و دولت الکترونیک می‌توان جلوی قاچاق کالا و ارز را گرفت و ما چاره‌ای جز این نداریم. از 6 ماه گذشته که فعالیت خود را در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را آغاز کرده‌ام به این نتیجه رسیدیم که تنها راه مبارزه واقعی با این پدیده، پیشگیری است.

وی همچنین تصریح کرد: این مهم را می‌توان از طریق استفاده از سامانه‌های الکترونیکی اجرایی کرد. از ابتدای سال برنامه‌ای که این ستاد آن را تهیه و به 26 دستگاه ابلاغ کرده، با تاکید رئیس جمهور متمرکز بر روی سامانه‌ها بوده است.

نمایشگاه منظومه سامانه های تجارت ایران، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران (سالن 43) برپا گردیده ولی به علت تخصصی بودن نمایشگاه مذکور، بازدید صرفاً از طریق هماهنگی قبلی با روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی امکانپذیر می باشد.