محققان ایرانی با وجود تحریم ها به قله های علم دست یافته اند

دکتر صادق زاده با اشاره به خروج احتمالی آمریکا از برجام گفت: این امر در تولید علم در کشور تاثیری ندارد و محققان ایرانی با وجود مزاحمت ها به قله های دانش دست یافته اند.

19 اردیبهشت 1397 33,905 --

محققان ایرانی با وجود تحریم ها به قله های علم دست یافته اند

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر صادق زاده اظهار داشت: دانشمندان ایرانی به دلیل سطح بالای علمی هم اکنون در بسیاری مجامع و محافل علمی برتر جهانی حضور دارند و در همایش های مختلف شرکت می کنند.

وی در خصوص احتمال عهدشکنی مجدد امریکا در قضیه برجام و تبعات آن بر روابط علمی بین المللی افزود: ممکن است به دلیل بروز مشکلات در صدور ویزا، دانشمندان ایرانی نتوانند در همایش های علمی در آمریکا شرکت کنند؛ اما این همایش ها فقط در آمریکا برگزار نمی شود و سایر کشورها هم میزبان رویدادهای علمی هستند. 
رئیس کمیسیون صنایع، معادن و فناوری اطلاعات و ارتباطات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) همچنین با اشاره به افزایش تعداد مقالات علمی دانشمندان ایرانی در نشریات معتبر علمی تصریح کرد: مجلات خارجی مقالات دانشمندان و اساتید دانشگاه های ایران و دیگر کشورهای دنیا را منتشر می کنند و در این زمینه معمولا تعصب ندارند.
وی با تاکید بر عزم دانشمندان ایرانی برای تولید علم حتی در شرایط تحریم طی 40 سال گذشته اضافه کرد: خروج احتمالی آمریکا از برجام نه تنها باعث کاهش روند تولید علم نمی شود؛ بلکه محققان ایرانی را در کار خود مصرتر خواهد کرد.
دکتر صادق زاده یادآور شد: دانشمندان ما با وجود مزاحمت های آمریکا همواره با انرژی، انگیزه و خلاقیت در مسیر تولید علم راه رفته اند و به قله های دانش دست یافته اند.
وی با اشاره به منابع انسانی تحصیلکرده و خلاق در کشور افزود: دانشمندان ایرانی در همه زمینه ها در تولید علم و تبدیل آن به فناوری پیشتاز هستند و خروج احتمالی آمریکا از برجام و اعمال تحریم ها هیچ خللی در انتشار و تولید دانش نخواهد داشت.

***دولت در قوانین بودجه سالانه توجه بیشتری به محققان داشته باشد
دکتر صادق زاده در مورد سازوکارهای حمایتی دولت از دانشمندان و فناوران نیز توضیح داد: بستر قانونی خوب و نهادهای مناسبی برای حمایت از محققان وجود دارد.
وی با اشاره به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دولت باید متناسب با درآمدها در قوانین بودجه سالانه توجه بیشتری به محققان و نیازهای مالی دانشمندان داشته باشند تا در فرایند تولید علم و فناوری های نوین خللی ایجاد نشود؛ همچنین محققان با انگیزه بیشتری فعالیت کنند.
به گزارش ایرنا، ایران و گروه 1+5 پس از 22 ماه مذاکره فشرده، تیرماه ۱۳۹۴/ ژوئیه 2015 به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافتند؛ بر اساس این برنامه که دی 94/ ژانویه 2016اجرایی شد، ایران مجموعه ای از محدودیت ها را در برنامه هسته ای خود در ازای تعلیق تحریم های هسته ای آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد پذیرفت. 
با وجود این، دولت آمریکا از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما (2009 تا 2017/ 1387 تا 1395) به صورت غیرمستقیم این توافق را نقض کرده و دونالد ترامپ (2015 تاکنون/ 1395) رئیس جمهوری این کشور نیز از زمان روی کار آمدن بارها تهدید به خروج از برجام و خواستار اعمال تغییرات جدی در آن شده است. 

***دولت آمریکا سوابق نقض عهدهای فراوان دارد
دکتر صادق زاده نقض عهد را اصولا رویه دولتمردان آمریکا دانست و افزود: دولت (دونالد) ترامپ همچنین در مورد توافق پاریس مسائل و چالش هایی را مطرح کرده و گفته است که به آن پایبند نخواهد بود.
وی ادامه داد: در همین ارتباط شاهدیم که دولت آمریکا تعرفه های سازمان جهانی تجارت با دولت چین را نیز در مورد واردات فولاد نقض کرده است.
دکتر صادق زاده نتیجه گیری کرد: همین موارد باعث شده مشروعیت سازمان های بین المللی نیز مانند سازمان ملل متحد، سازمان جهانی تجارت و نظایر آن نزد افکار عمومی جهان زیر سوال برود؛ زیرا آمریکا بعد از دوره طولانی مذاکرات به تعهدات خود عمل نمی کند و این امر از جمله تبعات کلی نقض عهدهای واشنگتن است.